Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Søge resultat - "2005"

andremaerkelige68.jpg
Gule antennerFra skovbunden på Selva Negra, tågeskov i bjergene ved Matagalpa.
edderkop15.jpg
Edderkop 15Fra skovbunden på Selva Negra ved Matagalpa. Stor.
firben48.jpg
Krybdyr 48Alligatorerne i Río Bartola, en sideflod til Río San Juan, grænsefloden mellem Nicaragua og Costa Rica, havde små unger i februar 2005, og de kunne findes om natten med lys. Ellers er alligatorer og krokodiller svære at se, da de overalt er meget efterstræbte af mennesker.
brownpelican.2.jpg
Brun Pelikan ved StillehavsstrandVed begge Nicaraguas kyster er Brun Pelikan en meget almindelig fugl, som patruljerer tæt på strandene. Kun enkelte ynglekolonier kendes, øens som ses på billedet her kunne være sådan en koloni. I baggrunden ses Costa Rica.
magnificentfrigatebird.jpg
Magnificent Frigatebird / "Pragtfregatfugl"Pragtfregatfuglen patruljerer langs strandene i hele tropisk Amerika, og er således også almindelig i Nicaragua.
skildpadde03.jpg
LandgangMorgenen efter en havskildpaddes landgang på stillehavsstranden Playa el Coco ses "tankspor" på stranden. Til højre sporet fra landgangen, til venstre sporet fra da dyret søgte tilbage til havet. Det er arten Lepidochelys olivacea, "Oliven Ridley-skildpadde" der normalt går i land på nabo-stranden La Flor i spektakulære fælles landgange, såkaldte "arribadas", i perioden juli-december, men enkelte dyr kan altså åbenbart ramme lidt ved siden af. Denne nat var ialt 3 dyr gået i land på denne meget besøgte strand. I baggrunden bor der mennesker, og det er næppe sandsynligt, at der kommer noget ud af anstrengelsen.
vinkekrabbe.jpg
Krabbe i sneglehusEn lille vinkekrabbe i sit sneglehus, fra stillehavsstranden Playa el Coco.
pattedyr12guardatinaja.jpg
Paca / tepezcuintle / guardatinajaKært barn har mange navne, og denne store gnaver kendes bl.a. under ovenstående. Det engelske navn man normalt ser anvendt er paca.
I modsætning til den mindre agouti er paca'en nataktiv, og dermed svær at få at se. Men p.g.a. dens lækre kød tager mange jægere ud om natten for at jage den - og vi har ofte fået tilbudt - og spist - kød af dyret. Kødet er noget griseagtigt i strukturen og meget lækkert, men p.g.a. dyrets "popularitet" som jagtbytte er det mange steder truet af udryddelse. Den er naturligt udbredt over det meste af Syd- og Mellemamerika.
greattailedgrackle4.jpg
Great-tailed Grackle 4Great-tailed Grackle er en rigtig generalist; der findes stort set ikke den habitat hvor den ikke findes! Her fotograferet nær Nicaraguasøen, hvor der også optræder en anden Grackle, den endemiske Nicaraguan Grackle, der er meget mere specialiseret i sine habitat-krav...
71 filer på 8 side(r) 1