Prinzapolka
 PRINZAPOLKA.DK        -   om miskito-indianere på østkysten af Nicaragua   -
Log ind · Søg

Søge resultat - "unge"

19136877.w.JPG
Yatama og El Frente3 "muchachas" - teenagepiger - fra Alamikangban. Selv om de ser unge ud, kan de sagtens have et par børnefødsler bag sig. To af pigerne har T-shirts fra politiske partier på - én fra det indfødte parti Yatama, og en fra FSLN - eller bare El Frente Sandinista. Det behøver slet ikke at betyde, at de er sympatisører - man tager det tøj på, man nu har! Men i dette tilfælde er det lige før præsidentvalget i 2001, så det er sandsynligt, at pigerne har valgt side.
19076750.w.JPG
GuitarfyrUng mand med guitar i bydelen "Punta Caliente", Alamikangban. Rigtigt mange unge mænd spiller guitar.
29143022.w.JPG
NationaldagNationaldags-fejring i Alamikangban. Ungerne i skolen øver sig i ugevis forinden, også trommespillerne, noget man godt kan blive træt af at høre på! I Managua var der stor debat om længden på pigernes nederdele - i Alamikangban var de ret "anstændige"...
29143014.w.JPG
Optog gennem AlamikangbanAlamikangban, den 14. september 2002 - Nicaraguas nationaldag. Og selvom Miskitoerne ikke egentlig har noget forhold til den nicaraguanske nationalstat, fejres dagen alligevel.
26201850.w.JPG
BørnearbejdeSelvom der er fungerende rismøller i de fleste af landsbyerne, er det stadig almindeligt at se kvinder og børn tærske risen på denne måde. Risskallerne bliver godt nok slået løs, men risen mister meget i kvalitet, da kernerne også bliver knækket i småstumper.
33210248.w.JPG
Gammel og ungGammel dame fra Alamikangban på trappen. Bagved læses der lektier. Alle gamle bor hos deres familier.
33210294.w.JPG
I hængekøjenLidt af doña Mechie's familie. Den unge Kelly til venstre var på et tidspunkt hushjælp hos Ivonnes søn og svigerdatter i Chinandega. Det er hendes datter på omkring ½ år, Mechie sidder med i hængekøjen.
37040018.w.JPG
Egen avlBesøg af et par af don Romels piger, som præsenterer frugter (mango og stjernefrugt), dyrket på træer som don Romel har fået via projektet. Desværre bliver mangofrugter i Alamikangban altid høstet inden de er modne (for at komme naboens unger i forkøbet!).
37080004.w.JPG
Til familiealbummetEt par unge koner stiller op til fotografering med deres børn på projektets bagtrappe.
42 filer på 5 side(r) 1